Cursus Natuurlijk Moestuinieren – Den Haag

Basiscursus Natuurlijk Moestuinieren
start 13 juni

cursus 3 zaterdagen met Rutger Spoelstra

Wil je je tuin, balkon of buurttuin eetbaar maken op een manier die respect heeft voor de natuur? Dan geeft deze cursus je hiervoor de praktische en theoretische basis. De cursus is drie bijeenkomsten in mei en juni. In deze cursus leer je wat permacultuur is en hoe je het kan toepassen in je eigen leefomgeving. Je leert de principes en uitgangspunten en hoe je hier in je eigen huis en tuin mee om kan gaan.

De locatie: Eetbaar Park, Den Haag

Wat is permacultuur?
Permacultuur is een ontwerpmethode die zijn inspiratie haalt uit de natuur om leef- en werkomgevingen te ontwerpen die de diversiteit, de stabiliteit en de veerkracht vertonen van natuurlijke ecosystemen. Met permacultuur kan je een lekkere eetbare tuin ontwerpen die niet alleen mooi, maar ook nuttig is. Het slimme ontwerpsysteem van permacultuur biedt praktische mogelijkheden om zelf te bouwen aan een wereld die ook op de lange termijn goed is vol te houden.

De cursus
De cursus Natuurlijk Moestuinieren richt zich vooral op eetbaar groen in je eigen huis en tuin. De andere gebieden van permacultuur worden alleen heel kort behandeld. We bekijken vooral hoe je verschillende soorten planten kunt gebruiken om je permacultuursysteem op te bouwen en te versterken. Hoe verbeter je bijvoorbeeld de bodem, welke planten versterken elkaar, hoe zorg je voor een balans in je tuin en hoe stapel je planten in ruimte en tijd. Ook praktische zaken als zaaien en oogsten komen aan bod. Verder bespreken we iedere bijeenkomst de uitdagingen die jij in je tuin tegenkomt en worden ideeën aangereikt om hier mee om te gaan. Daarnaast kunnen we ook in de permacultuurtuin van Eetbaar Park gaan kijken.

De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten op Eetbaar Park (Zuiderpark). Er zijn zes theorielessen.
De cursus wordt gegeven door Rutger Spoelstra. Rutger is architect en permacultuurontwerper en heeft veel ervaring met doceren.

De opbouw van de lessen op zaterdag 13.00-17.00 uur is als volgt:
za 13 juni: Zaaien en Planten
za 20 juni: Bodem en Compost
za 4 juli: Microklimaat en  Natuurlijk plaagbeheer

Kosten: € 160,- incl.btw (€ 145,- voor minder-draagkrachtigen) inclusief koffie, thee en (digitaal) cursusmateriaal.
Aantal deelnemers: minimaal 8, maximaal 15.

Aanmelden: aanmeldformulier

Organisatie: Permacultuur Nu! / Permacultuurcentrum Den Haag
06-26130464
www.permacultuur.nu

Locatie: Eetbaar Park (Zuiderpark)
ingang poortje achter benzinestation Vreeswijkstraat. Indien op slot bel 06-26130464.
Klik voor routebeschrijving