Permacultuur Festival 2019

Voor de zesde keer vind dit jaar (2019) het Permacultuur Festival plaats op Permacultuurtuinderij Samenland en het naastgelegen Kasteel Nieuwenhoven in Sint-Truiden, Belgiƫ.

Ook ik ben er weer bij, voor de zesde keer alweer. Welke workshops ik precies ga geven is nog niet bekend. Hieronder de twee workshops van vorig jaar.

Ontdek de wondere wereld van planten

We zien ze elke dag, maar hoe werken planten eigenlijk? Met aandacht voor hoe planten werken, levenscyclus, fotosynthese en hoe planten samenwerken met andere planten, schimmels, bacteriĆ«n en dieren. Mensen – zelfs permaculturisten – weten vaak heel weinig van planten en hoe ze leven. Een beter begrip van planten kan je helpen om hogere opbrengsten te behalen met minder werk en het is ook heel fascinerend om de wondere wereld van planten te ontdekken.

Patronen in de natuur

In de natuur komen veel fascinerende patronen voor. Ze zijn niet alleen mooi, maar elk patroon heeft ook bepaalde eigenschappen. Tijdens de workshop gaan we dieper in op deze relatie tussen vorm en functie bij patronen in de natuur. Vervolgens gaan we kijken hoe je die patronen toe zou kunnen passen in je eigen permacultuur-systeem.

Meer informatie op www.permacultuurfestival.eu/