Lezing: Samen ontwerpen aan een gezamenlijk groen binnenhof

Voor de Architectuurcaf├ę in oktober gaat DelftDesign middels een aantal projecten en invalshoeken de toegevoegde waarde van leven rondom een hof belichten. Welke aspecten bij het ontwerpen van een hof spelen een rol in de leefbaarheid en zorgen voor een goede relatie tussen de bewoners?

Architect Jeffrey Reule van Hans van der Heijden Architecten vertelt ons meer over welke lessen we uit de historie kunnen leren voor duurzame typologi├źn als het woonhof en het woonpalazzo. Aan de hand van projecten zoals: Hof Doet Leven in Nieuw-Kralingen Rotterdam en de sociale woonpalazzi in Terwijde Utrecht. Architect Sjoerd Berends van Vera Yanovshthchinsky architecten gaat dieper in op dit onderwerp door zijn ontwerp van de Poortmeesters en de bijzondere binnentuin en poorten op deze avond toelichten.

Rutger Spoelstra vertelt over: Samen ontwerpen aan een gezamenlijk groen binnenhof.

Een gezamenlijk groen binnenhof kan veel bijdragen aan het versterken van sociale contacten tussen bewoners. Dit kun je bereiken door vanaf het begin samen te werken, door te ontwerpen in co-creatie met de gebruikers.

Daarnaast is het ook van belang om te kijken naar wat er kan op de plek, wat zijn de randvoorwaarden en wat wil de natuur. Daarvoor is een analyse van o.a. bezonning, bodem, wind en water belangrijk.

Rutger Spoelstra vertelt het verhaal aan de hand van een aantal voorbeelden, waaronder de gezamenlijke ecologische tuin van de Groene Mient in Den Haag.

26-10-2023 | 19:45 | Open, Vesteplein 100, Delft