Voorjaarsmarkt 2023

Lokale Gezonde Voeding: van Bodem naar Bord

Een informatieve dag met zaden-, planten-, boeken- en informatiemarkt, workshops, presentaties, demonstraties, rondleiding, uitwisseling en ontmoeting.

Bodem: lokale en regionale tuiniers, tuinders, kwekers en boeren vertellen hun verhaal en laten hun producten zien en proeven.
Distributie en verwerking van de oogst naar de consument door organisaties en initiatieven van burgers in korte ketens.

Bord: over wat je eet, hoe je het eet, wanneer je het eet en ook hoe je het bewaart en bereidt.

De markt
De informatie, planten-, zaden-, fruitbomen-, boeken- en informatiemarkt en enkele korte presentaties en demonstraties zijn vrij toegankleijk voor iedereen.

De activiteiten
Deelnemen aan workshops en presentaties kan met een passe-partout. Deze activiteiten zijn ingedeeld in vier blokken van maximaal anderhalf uur. In één blok kunnen van 1 tot 3 activiteiten plaatsvinden en daar zal de passe-partout houder een keuze uit moeten maken. Gedurende de dag geeft dat toegang tot vier workshops en presentaties.

Ik geef twee workshops:

Permacultuur, wat is het en wat is het niet
Een introductie in de wereld van permacultuur. Voor iedereen die wil weten wat permacultuur is en wat het niet is. Er is een mix van theorie, doe-opdrachten en interactie, ook is er ruimte voor vragen. Daarnaast gaan we rondkijken bij Eetbaar Park, een prachtig voorbeeld van permacultuur.

Sociale Permacultuur
Bij permacultuur denken mensen meestal direct aan tuinieren, maar je kan veel meer met permacultuur. De ontwerpfilosofie van permacultuur kun je inzetten op allerlei andere terreinen, ook in je sociale en persoonlijke leven. Dat wordt sociale permacultuur genoemd en in deze workshop gaan we daarmee kennismaken.

Sociale permacultuur gaat over het vormgeven van je eigen leven, je relaties en interacties met ander mensen, en ook over het inrichten en functioneren van organisaties.

Zondag 30 april, 10.00-17.30 uur

Eetbaar Park (Zuiderpark), Den Haag
ingang poortje achter benzinestation Vreeswijkstraat 60

Routebeschrijving

Meer informatie